Padi Duik Opleidingen

Introduik zwembad (€ 25,-)

Scuba Diver (€ 275,-)

Open Water Diver (€ 425,00)

Advanced Open Water Diver (€ 250,00)

Resque Diver (€ 300,00)

Master Scuba Diver (€ 550.00)

Emergency First Responce (€ 125,00 / herhaling € 85,00)

Specialty U/W Naturalist (€ 125,00)

Specialty Peak Perf. Buoyancy (€ 150,00)

Specialty Deep Diver (€ 175,00)

Specialty Dry-Suit Diver (€ 125,00)

Specialty U/W Navigator (€ 175,00)

Specialty Nitrox Diver (€ 125,00)

Specialty Night Diver (€ 150,00)

Specialty DPV (€ 175,00)

Specialty Fotography (€ 175,00)

Specialty Wreck diver (€ 175,00)

Specialty Driftduiken (€ 125,00)

Specialty Ijsduiken (€ 150,00)

--------------------------------------------------------------------------

Het PADI Discover Scuba programma geeft je de mogelijkheid om de kick van het duiken onder toezicht van een PADI Instructeur te ervaren in het zwembad. Tijdens deze eerste verkenningstocht onder water zul je een korte theorethische inleiding krijgen over de duiksport, welke regels er gelden en je zult een paar basis-vaardigheden krijgen. Als je meedoet aan een Discover Scuba programma, zul je ontdekken hoe opwindend en avontuurlijk het is - vrijheid en rust. Niets is te vergelijken met het "gewichtloze" gevoel en het ademen onder water. Alleen een duiker weet hoe dat voelt! Als je eerste ontdekking onderwater je goed bevallen is, kun je natuurlijk verder gaan en de eerste cursus volgen (PADI Open Water Diver) en je brevet gaan halen. Die cursus is een start van een duikcarrière met legio mogelijkheden!

--------------------------------------------------------------------------

De PADI Open Water Diver cursus is All-Inn dus geen verassingen achteraf. Gedurende de opleiding tot PADI Open Water Diver brengen onze instructeurs je de basiskennis bij. Al na de eerste duikoefeningen in het zwembad en in het buitenwater voel je het toenemende plezier in het duiken. Met andere woorden: onder bevoegde begeleiding zoek je stap voor stap de weg in de onderwaterwereld. In een wereld met heel eigen wetten. Een wereld, waarin je snel geboeid zult raken! Deze cursus bestaat uit 5 theorielessen en een theorie-examen, 7 zwembadduiken en 5 buitenduiken. Voor deze cursus hanteren wij het All-In principe. Hierin zitten het theorieboek met de tabel, het gebruik van de apparatuur tijdens de gehele cursus, flesvullingen, de examenkosten, het brevet en een logboek. Het is aanbevolen, maar niet nodig, om je snorkeluitrusting zelf te hebben. Tijdens de cursus hebben we altijd minimaal 1 staflid (Instructeur of Divemaster) per 2 cursisten.

--------------------------------------------------------------------------

Advanced Open Water Diver. Deze opleidingen is gebaseerd op de klassieke beginnerscursus, de PADI Open Water Diver. Je leert aanvullende vaardigheden en doet ervaringen op, waarbij een aantal praktijkgerichte duikoefeningen in verschillende specialisaties op het programma staan, zoals: een navigatieduik, nachtduik en een diepe duik. Tijdens deze cursus maak je onder supervisie van je duikinstructeur 5 van deze specialty-duiken. Nu we het toch over specialisaties hebben: na de succesvolle afsluiting van één van deze beide cursussen staan de deuren voor de vele PADI specialty-cursussen voor je open. Bij deze cursus is het aanbevolen om een eigen uitrusting te hebben, maar je kunt deze ook tegen een geringe vergoeding huren.

--------------------------------------------------------------------------

Rescue Diver. Het leren van verantwoorde omgang met zichzelf en zijn omgeving is het belangrijkste doel van deze cursus. Uitgaande van de tot nu toe verworven vaardigheden gaat het er nu om, vat te krijgen op eventueel zich voordoende probleemsituaties. Hoe kan ik zulke momenten voorkomen? Hoe moet ik in noodsituaties reageren? Dergelijke vragen mogen na de succesvolle afsluiting van deze cursus niet meer aanleiding geven tot twijfel. Deze cursus bestaat uit 5 theorielessen, een theorie-examen, een drie-tal zwembadduiken en 2 dagen in het buitenwater gerichte praktijkoefeningen.

--------------------------------------------------------------------------

Master Scuba Diver. Heb je de Advanced Open Water-cursus, de Rescue Diver-opleiding, de Mefic First Aid of Emergency First Response-cursus, alsmede minstens vijf specialty cursussen met succes voltooid, dan kun je de graad van Master Scuba Diver aanvragen. Deze graad geeft aan dat je een omvangrijk opgeleide sportduiker bent. Je beheerst nu alle vaardigheden die een verantwoord bewust en steeds professioneel duiken vereist. En vooral niet te vergeten: Alle deuren voor de start van een professionele carrière staan voor je open. Je kunt hierover informatie bij je instructeur krijgen.

--------------------------------------------------------------------------

Emergency First Response geeft je de mogelijkheid om CPR en eerste hulp te verlenen. Of je nu een duiker of een niet-duiker bent, Emergency First Response bereid je voor om correct te kunnen handelen in potentieel levensbedreigende situaties. Dit uitgebreide programma is samengesteld uit twee basis-modules welke samen of elk apart kunnen worden gegeven: Emergency First Response - Primary Care en Emergency First Response - Secondary Care. Samen leveren deze cursussen uitgebreide instructie in CPR en eerste hulp. Deze Emergency First Response cursus is (samen met DAN) ook nog eens een vereiste voor degenen die hun duikopleiding willen voortzetten en met PADI Rescue Diver willen beginnen!

--------------------------------------------------------------------------

U/W Naturalist. Gedurende deze cursus leer je de unieke ecologische samenhang te begrijpen, zoals bijvoorbeeld de symbioses en hiërarchieën in het koraalrif. Daarnaast zal je echter ook de karakteristieke eigenschappen van de binnenlandse wateren leren kennen. Deze specialty cursus is een leergang die helemaal in de geest van PADI's milieustichting "Project A.W.A.R.E." is.

--------------------------------------------------------------------------

Specialty Peak Perf. Buoyancy. Vele duiksters en duikers hebben na de basisopleiding nog enkele problemen met het gewichtloze voortglijden. Gedurende deze cursus verbeter je deze belangrijkste duikvaardigheid: het juiste evenwicht hanteren. Hierdoor kun je je in het vervolg effectief, moeiteloos en veilig in het water voortbewegen. Overigens: voor het fotograferen onder water is de juiste afstelling van het evenwicht net zo belangrijk als voor het beschermen van koralen en het verhinderen van loswoelen van sedimenten.

--------------------------------------------------------------------------

Deep Diver Specialty. De diepte lokt! Het onderzoeken van scheepswrakken is hiervan slechts een enkel voorbeeld, hoe noodzakelijk het duiken in dieper water kan zijn. En om gewapend te zijn tegen onaangename verrassingen, anders gezegd, om zonder stress en zonder gevaar in grotere diepten te duiken, is deze cursus zeer aan te bevelen.

--------------------------------------------------------------------------

Dry-suit Diver Specialty. De wintertijd biedt duiksters en duikers steeds weer een bijzondere belevenis, omdat in deze periode het water zeer helder is. Een eerste voorwaarde voor een aangename duik is het gebruik van een droogduikpak. Deze cursus geeft info over de voordelen en de toepassing van droogduikpakken. P.S.: het droogduiken is een belangrijke vereiste voor het duiken onder ijs, en dat is weer een ander fascinerend terrein van de PADI-opleiding.

--------------------------------------------------------------------------

U/W Navigator Specialty.Je hebt je vast al eens afgevraagd, hoe het je duikleraar steeds opnieuw lukt, precies in de gewenste onderwaterpositie te duiken. Deze cursus omvat alle kennis over de verschillende navigatietechnieken. Daarbij staan praktische oefeningen eveneens centraal, alsook het traditionele navigeren op kompas.

--------------------------------------------------------------------------

Night Diver Specialty. Nachtduiken is een zeer bijzondere belevenis! De felle lichtbundels te midden van de donkere onderwaterwereld geven een heerlijk gevoel aan spanning en avontuur. Nachtduiken vereist echter ook een hoge mate van coördinatie en vaardigheden. Specifieke bekwaamheden dus, waarbij deze cursus je behulpzaam zal zijn.