Divemaster

Houd jij van duiken? Wil jij dit met anderen delen op een manier zoals je dit nooit eerder gedaan hebt? Volg dan de PADI Divemaster-cursus en maak van je hobby je werk. Duikers kijken op tegen een Divemaster omdat deze een leider is die toezicht houdt op anderen en hen stimuleert. Als Divemaster ga je niet alleen veel duiken maar ervaar je ook het plezier dat je hebt als je anderen net zo veel van duiken genieten als jij.

De PADI Divemaster-cursus is je eerste brevet op het niveau van duikprofessional. Door samen te werken met een PADI-instructeur scherp je je duikvaardigheden aan. Zo leer je moeiteloos te zweven en verfijn je je reddingsvaardigheden zodat je eenvoudig op algemene problemen kunt anticiperen en deze kunt oplossen. Je doet duikkennis en managementvaardigheden op, en je leert toezicht houden waardoor je een voorbeeld wordt duikers om je heen.

Als PADI Divemaster neem je de leiding terwijl je toezicht houdt bij duikactiviteiten en je assisteert bij duikcursussen. Of je nu wil werken bij een duikbestemming ergens ver weg, of voor een duikcentrum bij jou in de buurt, op jou wacht het avontuur van je leven. PADI Divemasters zijn gerespecteerde duikprofessionals die onderdeel uitmaken van de grootste en meest populaire duikorganisatie ter wereld – PADI.

PADI Rescue Divers van minstens 18 jaar oud kunnen deelnemen aan de PADI Divemaster-cursus. Je moet ook:

  • In de afgelopen 24 maanden een cursus Emergency First Response Primaire en Secundaire Zorg (reanimatie en eerste hulp) hebben gevolgd.
  • Beschikken over een medische verklaring die niet langer dan 12 maanden geleden is ondertekend door een arts.
  • Minimaal 40 duiken gemaakt en gelogd hebben om aan de cursus te beginnen en minimaal 60 om te kunnen worden gebrevetteerd.

Overigens kunnen ook kwalificerende brevetten van andere trainingsorganisaties voldoen – vraag dit na bij je PADI Instructor.